Rezultate pentru eticheta "elevi "
CONSTANŢA. Elevii care participă la olimpiade sau concursuri, nemulțumiți că munca nu le este răsplătită. ''Copiii trebuie motivați și financiar. Sunt elevi extrem de buni''

Indiferent de câte olimpiade sau concursuri câștigă un elev, acesta primește o singură bursă de performanță. Lucru care îi nemulțumește pe unii elevi constănțeni care au obținut de-a lungul anului școlar mai multe premii. Nici o parte dintre profesori nu sunt de acord cu acestă variantă. Consideră că elevii ar trebui răsplătiți pentru fiecare concurs câștigat. Valoarea bursei de performanță este de 500 de lei.
Vacanțele dese afectează procesul educațional. ''Prea multe pauze, chiar nu e o cheie a succesului în acest caz''

,,Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese”. Această zicală a fost demontată însă de unii elevi constănțeni care susțin că prea multe vacanțe reprezintă un impediment în procesul educațional. Nici bine nu-și pun la punct anumite lacune, că iar intra în vacanță. „Noua structură a anului școlar nu face altceva decât să ne bulverseze mai tare”, susțin o parte dintre tineri. Și unii profesori, dar și părinți consideră că din cauza pauzelor repetate elevii vor rămân în urmă cu materia. Cei mai afectați sunt însă cei din clasele terminale, spun psihologii.
Invenție ingenioasă a unor elevi constănțeni - „Marius”, robotul care păzește locuința: „Are un senzor ultrasonic, pe același principiu pe care îl folosesc şi liliecii pentru a se orienta”

Câţiva elevi de la şcoală generală din Constanța, pasionaţi de informatică au inventat un robot ingenios care păzeşte locuinţa. Funcţionează pe bază de senzori ultrasonici care supraveghează continuu împrejurimile sale şi dă alarma atunci când detectează o prezenţă străină în apropiere. Robotul se numeşte Marius şi are acum şi o aplicaţie pentru telefon.
Tăierea burselor sociale, problemă pentru unii elevi din județul Constanța: „Mama ne crește singură și situația noastră financiară nu stă atât de bine” - alocația de transport, un mic ajutor

Nu toată lumea își permite. Este părere elevilor atunci când vine vorba despre naveta spre unitatea de învățământ. O mare parte dintre cei care învață în municipiul Constanța locuiesc în localitățile limitrofe sau chiar mai îndepărtate, iar alocația de transport reprezintă un mare ajutor în special pentru cei cu venituri reduse. În cazul în care aceștia nu vor beneficia de decontarea transportului sunt hotărâți să acționeze în instanță.
''Cadeți pentru 3 zile''. 25 de elevi de clasa a şaptea s-au îmbarcat pe o navă de luptă contra minelor, în Portul Militar Constanța

Într-un context geo-strategic tot mai complicat în regiune, România caută să-și suplimenteze forțele armate prin recrutarea de tineri voluntari. La Constanța, elevii de școală generală au intrat într-un program numit "cadeți pentru 3 zile" în care trăiesc aidoma soldaților din marina militară și văd ce-nseamnă viață pe vapor. 25 de copii din satele Dobrogei au ieșit azi pe mare cu o navă de luptă care i-a lăsat fără cuvinte. Comandații Garnizoanei speră să-i atragă în acest fel pe cei mici spre Liceul Militar de Marină.